4 retningslinjer for at skabe et rigtigt miljø i din yogaklasse

Når du underviser i en yogaklasse, er klassens indstilling den første ting, folk ser, når de går ind i din klasse. Dette skaber straks en bestemt atmosfære og sætter energien i klasseværelset. Og under en yogaklasse er energien meget vigtig. Selvom en yogalærer muligvis giver vidunderlige klasser, hvis han eller hun ikke giver en ordentlig klasses indstilling, er det meget sandsynligt, at læreren ikke får den ønskede effekt med eleverne. Nedenfor kan du finde nogle tip til, hvordan man skaber et roligt og afslappende yogamiljø i dine klasser for at give dine studerende maksimal fordel og for at holde dine klasser fulde og succesrige.

Yogalæreruddannelsesklasseindstilling

1. Indstilling af klassen

Det første vigtige aspekt i at skabe en klassestemning er indstillingen for din klasse. Hvor placerer du dig selv som lærer, og hvor placerer du dine studerendes måtter? Nogle yogalærere føler sig utilpas med at fortælle deres studerende, hvor de skal placere deres måtter. Som en konsekvens placerer folk deres yogamåtte på en uorganiseret og kaotisk måde. I denne situation vil ikke kun måttestrukturen være kaotisk, men for nogle mennesker skaber den også en urolig energi, og de vil have svært ved at slappe af i denne type omgivelser. Som underviser på klassen har du kontrol over din klasse, så du bestemmer, hvor dine elever placerer deres yogamåtte. Hvis du ikke har det godt med at fortælle folk, hvordan man placerer sig, kan du selv give yogamåtter og lægge dem ud, før eleverne kommer ind i yogahallen.I denne situation kan studerende enten træne på de måtter, du leverer, eller placere deres egne måtter oven på dine. Din klasse ser struktureret og klar ud, og det skaber automatisk et rum, hvor folk kan slappe af og slappe af. I omverdenen er kaos overalt. Hvorfor ikke tilbyde dine studerende et sted fri for kaos, et sted, hvor de kan slappe af og slappe af? For at sikre en beroligende atmosfære anbefales det også at bruge minimumsdekoration. Nogle stearinlys, blødt lys og en lille mængde dekoration kan være rart, men prøv at begrænse indtryk til et minimum.Hvorfor ikke tilbyde dine studerende et sted fri for kaos, et sted, hvor de kan slappe af og slappe af? For at sikre en beroligende atmosfære anbefales det også at bruge minimumsdekoration. Nogle stearinlys, blødt lys og en lille mængde dekoration kan være rart, men prøv at begrænse indtryk til et minimum.Hvorfor ikke tilbyde dine studerende et sted fri for kaos, et sted, hvor de kan slappe af og slappe af? For at sikre en beroligende atmosfære anbefales det også at bruge minimumsdekoration. Nogle stearinlys, blødt lys og en lille mængde dekoration kan være rart, men prøv at begrænse indtryk til et minimum.

2. Røgelse … ja eller nej?

Et almindeligt spørgsmål, når det kommer til at oprette en yogaklasse, er, om man skal bruge røgelse eller ej. Måske har du været på yogakurser, hvor rummet er lille, og røgelsen brænder igennem hele praksis. Rummet bliver røgfyldt, duften er for stærk og efter et stykke tid føler du dig bare kvalt. Dette er sandsynligvis ikke den atmosfære, du leder efter. Brug af røgelse kan være meget flot og afslappende. Men hvis du beslutter at bruge røgelse, tilrådes det at brænde røgelsen mindst 30 minutter før starten af din klasse og sørge for, at røggen er væk, før eleverne kommer ind i yogarummet. En blød duft af røgelse kan være meget beroligende, men det er også vigtigt, at luften er frisk og fuld af ilt. Under yogapraksis kan du også udføre nogle åndedrætsøvelser, som bestemt kræver frisk luft.

yoga lærer indstilling

3. Baggrundsmusik

Brug af musik i dine yogakurser er ikke et must, men det kan være et nyttigt værktøj til at guide folk til en dybere afslapning. Når du bruger musik i dine klasser, skal du holde lydstyrken til et minimum. Valget af afslappende musik er uendeligt, så du vil helt sikkert finde noget, der passer til dine behov. Husk, at blød instrumentalmusik og naturlyde er meget effektive. Uanset hvilken musik du beslutter at bruge, skal du sørge for, at det er en meget blød og subtil baggrundslyd. Det skal ikke være så højt, at det bliver forstyrrende og modstridende med din egen stemme.

4. Vær opmærksom på dine personlige synspunkter

Måske er dette ikke noget, du vil betragte som et element i at skabe atmosfære, men også dit syn kan have indflydelse på klassens energi. Dit tøj, men også dine smykker, make-up, hår osv. Viser meget om dig selv, men de udstråler også en vis energi. Høje farver, meget udsmykning osv. Kan være meget flot udendørs, men i en yogaklasse er det måske for aktivt og distraherende. Derfor ønsker du måske at holde det enkelt. Folk får konstant en masse indtryk i omverdenen. I en yogaklasse tilrådes det at reducere input og indtryk på mennesker. Dette giver dem mulighed for at vende deres fokus indad og berolige sindet. Færre indtryk opnås ved at skabe et rent, enkelt rum med minimal udsmykning, men det inkluderer også simpelt tøj, mindst make-up og pæne hår.Et simpelt trick er at holde en bestemt “ensartet” til din undervisning. Dette sparer dig for besværet med at skulle tænke, hvad du skal bære hver gang du underviser, og for de studerende bliver det et fast og trøstende element i deres klasse.

Hvis du vil blive yogalærer, vil du måske følge et yogalærerkursus i Indien eller Europa .

For dem, der allerede har et 200 timers yogalærercertifikat, arrangerer vi også en 300 timers yogalæreruddannelse pr. År.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

Do you want to get expert knowledge about Hatha Yoga?

Sign up for our mailing list and receive a series of 3 Hatha Yoga e-books for free: History of Hatha Yoga Revealed, Holistic Health through Hatha Yoga, How to Practice for Maximized Results

Udgivet i Uncategorized.