Hvordan kan du praktisere Karma Yoga hvert øjeblik i hver dag?

De fire principper for Karma Yoga

I Bhagavad sagde Gita Shri Krishna: ” Gør din pligt uden bekymring for frugten af det ”. Nogle mennesker forveksles med Karma Yoga som frivilligt arbejde eller socialt arbejde. Ordet “Karma” betyder handling, så Karma Yoga er yoga af handling eller pligt. Karma Yoga kan bedst defineres som fulgt:

“At udføre din pligt på dit bedste uden nogen involvering af ego eller tilknytning”

I denne definition af Karma Yoga er der 4 væsentlige ord: pligt, ego, tilknytning og forventning om belønning. For at forstå principperne i Karma Yoga er det vigtigt at forstå disse 4 principper.

Pligt

karma-yogaAlle har pligter i livet. Nogle opgaver gives til dig, du har ikke et valg, for eksempel din pligt som borger, som et medlem af samfundet, som en søn / datter, som en bror / søster osv. Andre pligter vælger du selv, for eksempel din pligt som arbejdsgiver, som mand / kone, som en ven osv.
I Karma Yoga er det vigtigt at prioritere dine pligter; at vide, hvad der er vigtigst, og hvilken pligt du skal give større betydning i forhold til andre.

Det er vigtigt at indse, at den højeste pligt, du kan have, er pligten over for dig selv. Det betyder, at du først skal passe på dig selv, gøre det, der er godt for dig, og så kun du kan gøre det, der er godt for andre. Lad os for eksempel sige, at du er syg og ligger i sengen. Du skal hvile, så du snart bliver bedre, men sent på aftenen får du et opkald fra en ven, der siger, at han føler sig ensom, og han vil have dit firma. Selvom det er din pligt som en ven at støtte din ven, der har brug for selskab, er det på det tidspunkt mere vigtigt at passe på dig selv og blive bedre, før du kan hjælpe din ven.

Det er også vigtigt at udføre din pligt på dit bedste. For eksempel, hvis du får et værelse til rengøring, rengør du det ikke særlig godt, fordi ingen holder øje med, eller du synes, hvad du får betalt for det, er meget mindre. Et andet eksempel kan være, når din arbejdsgiver beder dig om at gøre noget på arbejde, du har 2 muligheder: du kan gøre, hvad han beder om, intet mere, intet mindre. Du kunne have gjort det bedre og mere detaljeret, men fordi din arbejdsdag næsten var forbi, var du hurtigt færdig med arbejdet og gik hjem.

Ego

Ego er alle de ideer, du har om jer selv eller andre. Det inkluderer vores lide, ikke lide, ønsker osv. Med hver handling, vi gør, har vi en tendens til at tænke over konsekvenserne for os selv; hvordan påvirker det os selv, vores image osv. Karma Yoga handler om at udføre din pligt uden at tænke på dig selv. Hovedformålet med Karma Yoga er at kontrollere og til sidst give slip på dit ego.

Det er vigtigt, at du i praksis med Karma yoga ikke involverer dit ego, fordi du kun kan gøre det uden tilknytning og lyst. Nogle gange tror en person, at han har brug for noget ego for at klare sig bedre og vokse. Men ego er som en kræft, der altid vokser. Det får os til at se, hvad vi vil se, og forhindrer os i at se virkeligheden. Det styrer vores opfattelse og forståelse.

Vedhæftet fil

At øve Karma Yoga betyder at gøre din pligt uden tilknytning. Uanset om du kan lide din pligt eller ej, gør du det stadig bedst. Du gør din pligt uden tilknytning, for eksempel hvis du er en lærer, underviser du ikke en studerende bedre end fordi du kan lide ham mere. Du udfører altid din pligt uden nogen form for tilknytning til processen eller resultatet.

Forventning af belønning

Når vi gør noget, gør vi det sjældent uden at forvente noget tilbage. For eksempel på kontoret udfører vi vores arbejde, fordi vi får en løn i slutningen af måneden eller for ros eller stilling. Vi tager os af vores partner eller barn, men vi forventer kærlighed og påskønnelse til gengæld. Når du gør noget uden forventning om belønning, påvirker resultatet af din handling ikke, om og hvordan du gør din pligt. Du gør det, fordi det er din pligt, ikke fordi du får noget ud af det.

Læs mere: Karma og Dharma – Gør du det rigtigt?

Om forfatteren

Ram-Online-Yin-yoga-lærerRam Jain (E-RYT 500) er grundlæggeren af Arhanta Yoga Ashrams og hovedlærer for de forskellige yogalæreruddannelser, som Arhanta Yoga Ashram tilbyder i både Europa og Indien.

Han underviser i professionel yogalæreruddannelse , Yin Yoga, filosofi, anatomi og fysiologi og avanceret asanas i Indien og Holland. Ram begyndte at undervise i 1998, og han har uddannet over 4000 yogalærere over hele verden.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

How Do Yoga Philosophy Principles Apply to Our Modern Lives?

Get access to a series of 6 webinars with Ram Jain – The 6 Pillars of a Happy Life in Light of Yoga Philosophy When you join our mailing list

Udgivet i Uncategorized.