De fire Vedaer

De fire Vedaer

Vedaerne er oprindelsen og kilden til de fleste gamle indiske filosofier og religioner. Disse tekster favoriserer ikke nogen særlig kultur eller religion, og derfor inspirerer disse filosofier folk fra forskellige baggrunde, religioner og trossystemer. Flere og flere mennesker bliver tiltrukket af Vedaerne, da visdomstiden for tidstest har bevist deres gyldighed, selv i nutidens moderne tid.

Vedaerne er gamle og hellige tekster, der er skrevet fra tidløse filosofier og af de gamle lærere. Den viden, de bærer, stammer fra mundtlige transmissioner af oplyste mennesker for tusinder af år siden. Vedaerne blev sat i skriftlig form for omkring 5500 år siden. Vedaerne afslører deres visdom og filosofier ved hjælp af naturen. Vedaerne afslører svar om formål og rolle med al eksistens. De giver også information om at leve livet i harmoni med naturen for at opnå langvarig lykke, helbred og fred.

Der er fire vedaer:

1. Rig Veda
2. Sam Veda
3. Atharva Veda
4. Yajur Veda

De fire stadier i livet

Vedaer anbefaler fire livsfaser for et meningsfuldt liv. Disse faser sikrer korrekt udvikling og maksimal udbytte af menneskelivet.

  1. Brahmacharya (1-25 år): Man skal følge fasen af ​​Brahmacharya indtil 25 år. I dette trin skal man være en flittig studerende og bruge sin tid på at studere og lære. Han skal holde sig fra alle overladelser som smag, søvn og sex.
  2. Grahastha (26-50):  Dette er den fase, som man skal tilbringe som husholder til at erhverve sig rigdom, nyde glæder og socialt liv gennem ærlige midler og hårdt arbejde. Man skal gifte sig, tjene penge, bidrage til samfundet og opdrage børn.
  3. Vanprastha (51-75): I dette trin skal man begynde at leve i afsondrethed med en grundlæggende livsstil, hvor man frasiger sig alle fornøjelser og besiddelser af materialistisk karakter. Man skulle begynde at leve i naturen sammen med sin kone. Målet er at mestre fem sanser gennem grundlæggende levende og afsondret liv.
  4. Sanyaas (76 og fremefter): På dette trin skal man opgive alle ejendele og vedhæftninger og blive en asketik. Han kan enten slutte sig til en Sangha eller blive en vandrende munk.

I løbet af vores 200 timers yogalæreruddannelse holder vi flere foredrag og information om Vedaerne.

Om forfatteren

Ram-Online-Yin-yoga-lærerRam Jain (E-RYT 500) er grundlæggeren af ​​Arhanta Yoga Ashrams og hovedlærer for de forskellige yogalæreruddannelser, som Arhanta Yoga Ashram tilbyder i både Europa og Indien .

Han underviser i professionel yogalæreruddannelse , Yin Yoga, filosofi, anatomi og fysiologi og avanceret asanas i Indien og Holland. Ram begyndte at undervise i 1998, og han har uddannet over 4000 yogalærere over hele verden.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books
Udgivet i Uncategorized.