Hvad er forskellen mellem et 50, 100 og 200 timers yogalærerattest?

Hvad er forskellen mellem et 50, 100 og 200 timers yogalærerattest?

Hvis du vil blive yogalærer, er der utallige forskellige muligheder. Nogle skoler tilbyder yogalærerattest kurser fordelt over et par år. Andre skoler tilbyder mere intensiv og forbløffende træning. For at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken slags træningsvarighed, placering og indstilling der passer dig bedst, kan du også

Læse: Sådan vælger du den bedste yogalæreruddannelse til dig

I denne blog kan du finde ud af mere om forskellen mellem en 50-, 100- og 200 timers yogalærerattest.

Hvor længe tager det at blive certificeret yogalærer?

På grund af stigningen i yogaens indflydelse og popularitet har institutioner som Yoga Alliance USA forsøgt at definere standarder. Disse standarder definerer, hvor mange timer en yogalæreruddannelse skal medføre, og hvilke emner der skal dækkes. På grund af disse anstrengelser er et 200 timers yogalærercertificeringskurs blevet en accepteret international standard for håbefulde yogalærere. 200 timers træning betragtes som den minimumsuddannelse, der kræves for at begynde at undervise. Efter at have afsluttet en sådan træning kan du registrere dig i en international eller lokal yogaforening som en såkaldt RYT-200.

Bemærk, at du lovligt ikke har brug for et 200-timers RYT-certifikat for at undervise i yoga. Men mange yogastudier kræver, at deres instruktører skal have en 200 timers certificering. Vi anbefaler dog absolut at følge et 200 timers yogacertificeringskursus, inden vi begynder at undervise professionelt! Det er et vigtigt første skridt, hvorfra du kan fortsætte med at udvikle dig som lærer. Yoga og yogaundervisning er en livslang læringsvej.

Er et 50 eller 100 timers yogalærer certifikat nok?

Er der påkrævet en 200 timers yogalærercertificering for at følge en 50 timers yogalæreruddannelse? Og er en 50 timers yogacertificering nok til at begynde at undervise i yoga? Vi får ofte disse spørgsmål!

Vores svar på de første spørgsmål er: Det afhænger af…. men for det meste ja.Vores svar på det andet spørgsmål: Det afhænger af … men hovedsagligt nej.

Svaret afhænger af to faktorer: Vil du undervise i yoga? Og hvor (i hvilken indstilling) vil du undervise?

Vil du undervise yoga professionelt i et studie eller ønsker du at åbne dit eget studie? Hvis ja, anbefaler vi dig først at følge en 200 timers yogalæreruddannelse. Ikke kun fordi et 200 timers certifikat åbner døre for dig til at undervise. Men også fordi et 200 timers yogalærercertificeringskursus er designet til at give dig et stærkt praktisk og teoretisk fundament. Du vil praktisere yoga og meditation dagligt og intensivt studere yogafilosofi og anatomi. Og dine evner og selvtillid vokser som lærer – da du hver dag bruger tre timer på undervisningspraksis.

Alle disse vigtige oplysninger kan ikke undervises i på kun 50 timer. Med kun 50 eller 100 timer vil du (sandsynligvis) mangle færdigheder og selvtillid til at undervise godt.

De fleste 50 timers kurser er opfølgningskurser. Hvor du tilegner dig ekstra viden og færdigheder, som ikke er blevet dækket i 200 timers kursus. Grundlæggende information dækkes ikke længere, og du forventes allerede at have visse undervisningsevner og grundlæggende viden.

Så hvorfor op følge med et 50 eller 100 timers kursus efter at have gennemført en 200 timers yogalæreruddannelse?

I henhold til internationale standarder skal RYT-200 yogalærere logge mindst 30 timers relateret træning hvert tredje år. Mindst 10 timer skal være kontakt-timer, resten kan også være ikke-kontakt-timer. Vigtigt at vide, er, at træningstimer før registrering ikke tæller som efteruddannelse.

Læse: https://www.yogaalliance.org/Credentialing/ContinuingEducation

50 timers kurser er egnede til at opfylde disse krav til efteruddannelse. Og selvfølgelig hjælper de dig med at tilføje din viden dybde og en større række færdigheder til dit undervisningsordforråd.

I hvilket tilfælde kan en 50 timers yogalærerattest være tilstrækkelig?

Er du coach, terapeut eller personlig træner og vil integrere nogle yoga-elementer i dit arbejde? I dette tilfælde kan et 50 timers Yin Yoga- eller Yoga Nidra-kursus (for eksempel) passe til dit formål. Og en 200 timers yogalæreruddannelse er muligvis ikke nødvendig. Når det er sagt, afslutter folk nogle gange deres træning ‘omvendt’. Du kan muligvis gennemføre et 50 timers kursus først og derefter beslutte at også tilmelde dig et 200 timers kursus.

Og hvis du ikke vil undervise, men i stedet ønsker at lære dybdegående om et bestemt område eller en yogastil for dig selv? Så er det ikke nødvendigt med en 200 timers yogacertificering for at deltage. Vi nægter ikke folk, der vil lære. Du er velkommen til at følge et af vores 50 timers efteruddannelseskurser, såsom 50 timers Yin Yoga, 50 timer Vinyasa Yoga, 50 timer Advanced Hatha Yoga og 50 timer Yoga Nidra kurser.

Er det muligt at kombinere flere 50 timers eller 100 timers yogalærercertifikater?

Nej, desværre er det ikke muligt. For at blive registreret som en 200 timers yogalærer, kan flere træning ikke kombineres.

Når det er sagt, tilbyder nogle skoler en yogalæreruddannelse på 200 timer eller 300 timer i flere moduler. Efter afslutning af alle moduler modtager du det relevante certifikat. Vi håber, at vi kunne kaste lys over disse ofte stillede spørgsmål og hjælpe dig med at beslutte, hvor mange timer du skal vælge til dit yogainstruktørcertificeringskursus. En anden ressource, der kan være nyttig for dig:

Læs:  Forskellen mellem en 200- 300- og 500 timers træning

Om forfatteren

Ram Jain (E-RYT 500) er grundlæggeren af ​​Arhanta Yoga Ashrams og hovedlærer for de forskellige yogalæreruddannelser, Arhanta Yoga Ashram tilbyder både i Europa og Indien. Han underviser i den professionelle 4 ugers yogalæreruddannelse, Yin Yoga, filosofi, anatomi og fysiologi og avancerede asanas i Indien og Holland. Ram begyndte at undervise i 1998, og han har uddannet over 4000 yogalærere over hele verden.

 

 

 

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive 5 free e-books
Udgivet i blog.