Hvilken yogalæreruddannelse skal du vælge for at blive certificeret yogainstruktør?

bedste yogalæreruddannelse til dig

Du har endelig besluttet, hvad du vil blive: yogalærer! Eller måske er du faktisk ikke helt sikker endnu, men en yogalæreruddannelse synes at være det rigtige skridt på din vej. I begge tilfælde kan denne artikel være nyttig for dig. Hvis du søger på Google efter ‘yogalæreruddannelse’, vil du sandsynligvis bemærke, at der er mange yogaskoler, der tilbyder en lang række yogalærerkurser. Denne artikel sigter mod at hjælpe dig med at vælge den bedste yogalæreruddannelse til dig.

Hvorfor vil du følge en yogalæreruddannelse?

Før du begynder på din søgen efter den ideelle yogalæreruddannelse til dig, skal du stille dig selv et spørgsmål: “Vil jeg virkelig blive yogalærer?” Svaret på dette spørgsmål giver dig en følelse af retning i din søgning. For hvis du faktisk leder efter en yogalæreruddannelse for bare at lære mere om yoga og have en afslappet tid, er du måske bedre stillet med en lang yogalokale. En yogalæreruddannelse med en anset og seriøs skole er ikke gåtur i parken! Sørg derfor for, at du er klar til forpligtelsen. Måske er du endnu ikke sikker på, om du vil blive yogalærer på fuld tid, eller rettere undervise lejlighedsvis. Måske leder du efter et kursus, der vil udfordre dig til at vokse fysisk, mentalt og åndeligt? I alle disse tilfælde ved du nu, hvad træningens fokus skal være for dig.

En yogalæreruddannelse vil udfordre dig til at vokse på mange måder, og der vil være tidspunkter, du føler, at du har taget mere ud af, end du kan klare. Men husk, dette er en del af processen. Den største vækst ligger i kanten af eller ud over din komfortzone!

Hvis du vil blive yogalærer, eller du vil fordybe dig i en intensiv træning til din egen vækst, skal du sørge for, at den skole, du vælger, vil lære dig og udfordre dig til det niveau! Og undgå ikke udfordringer eller urealistiske forventninger, du har til dig selv. Utallige gange får vi spørgsmålet: Kan jeg være yogalærer, da jeg ikke er fleksibel, for gammel, for ung, ikke oplever nok, for genert…? Listen kan fortsætte for evigt. Vores svar er altid: Hvis du virkelig vil, kan du!

Læs: Hvad du skal vide om at være yogalærer

Hvilken yogastil skal du vælge?

Først og fremmest er det vigtigt at vælge en yogastil. Der er mange forskellige stilarter, som Hatha Yoga, Bikram Yoga, Iyengar Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga og så videre. Afhængig af den stil, du vælger, vil teorien og praksis være anderledes. Det anbefales at finde ud af, hvilken yogastil du foretrækker, hvilken stil der giver dig energi, og hvilken stil der gør dig lykkelig. Hvis du underviser i yogastilen, der giver dig glæde, vil det være lettere for dig at overføre denne glæde til dine studerende, da du underviser i noget, du brænder for. Dette vil bestemt have en positiv effekt på dine klasser. Når du har valgt dit valg mellem de forskellige yogastiler, har du en klar retningslinje i din søgning efter en passende yogakurs, der bringer dig et skridt nærmere dit mål.

Læs: Hvilken yogastil passer bedst til dine behov?

Når du ser på de forskellige læreruddannelseskurser, der er derude i disse dage, skal du sørge for at vælge et, der primært fokuserer på din foretrukne tradition. Det kan være fristende at lave en træning, der tilbyder Hatha, Vinyasa og Yin på 200 timer, men hvad kurset kan tilbyde i mangfoldighed vil det helt sikkert ikke mangle i dybden. For at udvikle færdighederne til at undervise er 200 timer allerede en kort tidsramme. Hvis du prøver at klemme flere stilarter ind, kan du muligvis efterlade dig rig med indtryk og ideer, men være dårlig i faktiske undervisningsevner og selvtillid.

Vi anbefaler at vælge en læreruddannelse, der fokuserer på en stil og senere at udvide dit undervisningsområde med andre kortere kurser eller workshops.

Vælg den rigtige lokation til din yogalæreruddannelse

I dag tilbydes yogakurser over hele verden. Afhængig af dine egne rejsemuligheder kan du dog vælge et kursus i udlandet eller i dit eget land.

Mængden af ​​yogacertificeringskurser, der tilbydes over hele verden, er meget stor; fra Amerika til Asien … mulighederne er uendelige. At studere i udlandet er en god mulighed, hvis du vil tilbringe noget tid i et andet miljø, væk fra daglige vaner og rutiner. At følge et kursus i et andet land kan også kombineres med en ferie, og det er en fremragende mulighed for at opdage mere af et bestemt land og dets kultur.

Burde du følge en yogalæreruddannelse i Indien?

Vi får ofte spørgsmålet om, hvad der er forskellen mellem vores yogalæreruddannelse på Arhanta Yoga Ashram India og Arhanta Yoga Ashram Europe. Studerende spekulerer på, om det at følge en yogalæreruddannelse i Indien giver en mere autentisk og dybtgående oplevelse.

Selvom Indien er yoga, som er oprindelseslandet for yoga, er t vidunderligt, hvis du har mulighed for at studere der. Men det er vigtigt at huske, at du muligvis får en mere autentisk oplevelse et sted i Europa i stedet for Indien. Så når du vælger placeringen af ​​din yogalæreruddannelse, skal du ikke kun overveje landet, men også hele opsætningen af ​​uddannelsen. En træning på et hotel i Goa er måske meget mindre autentisk end et kursus på et ashram i Europa eller Amerika.

I vores særlige tilfælde gør det ikke nogen stor forskel, hvis du studerer hos os i Indien eller Holland. Vi sigter mod at skabe nøjagtig den samme atmosfære, disciplin og livsstil i begge ashrammer. Men selvfølgelig kan vi ikke kopiere de unikke omgivelser, lugte, støj og rige kultur fra Indien….

Læs: Hvad man kan forvente på et Ashram

Hvad er den bedste varighed at vælge til din yogalæreruddannelse?

Et andet vigtigt punkt er kursets varighed. Hvor meget tid vil du bruge på kurset?

Den internationale standard for yogalærerkurser er dem med 200 timer. En 200 timers yogalæreruddannelse er designet til at forberede dig til at begynde at undervise i yoga. Vigtige emner, der skal dækkes, er undervisningsmetoder (hvordan man instruerer, ændrer og hjælper), anatomi, yogafilosofi. Og også en masse undervisningspraksis samt arbejde med din egen yoga og meditationspraksis.

Der er intensive kurser, der normalt varer cirka fire uger. Disse intensive kurser er ofte steder man opholder sig hele perioden, da det hjælper studerende med at holde sig fuldt fokuseret. Men der er også kurser fordelt over længere tid, hvilket gør dem lettere at kombinere med dagligdagen, familien og arbejdet. Varigheden af ​​disse kurser kan være et år eller længere, og hvis du vælger et sådant kursus, vil det være fornuftigt at gøre det tæt på, hvor du bor.

Efter vores erfaring er det meget vigtigere, hvad du gør og lærer, og ikke så meget, hvor lang tid det tager. Så overvej kursets læseplan, inden du tilmelder dig, og spørg dig selv, hvordan du lærer det bedste. Foretrækker du at tage længere tid og studere lidt hver uge? Eller lærer du godt, når du er fuldt fokuseret og nedsænket og studerer hver eneste dag?

Læs: Bliv yogalærer i 4 uger – min oplevelse

Hvad koster det at følge en yogalærer uddannelse?

Lige som yogakursernes varighed, kan prisen på et yogakursus variere meget fra et kursus til det andet. Når du begynder at google og forske, finder du 200 timers yogalæreruddannelse lige fra knap 1000 euro til mere end 7000 euro. Denne enorme forskel afhænger af, hvem der tilbyder kurset (yogakendis vs en ny skole) og hvor (Los Angeles vs Kerala Indien).

Når du vælger, er det fornuftigt ikke kun at se på prisen, men også at kontrollere, hvad der er inkluderet i prisen, med andre ord for at vurdere pris / kvalitet-forholdet. Meget vigtigt er også at kontrollere, om der er skjulte gebyrer, såsom eksamensgebyrer, studiematerielle gebyrer og ekstra omkostninger til indkvartering og måltider. Og hvis du vælger et langvarigt kursus tæt på dig, hvor meget skal du bruge på rejser, mad, ekstra børnepasning for at nævne et par skjulte udgifter, der kan vise sig at være dyre i din ende.

Det er også vigtigt at huske, at hvis du rejser til udlandet, kan der være ekstra omkostninger, såsom rejseudgifter eller Visa-omkostninger. Gebyrerne for en yogalæreruddannelse afhænger naturligvis meget af placeringen. For eksempel på Arhanta er kurset i Indien omkring 1000 euro billigere end i Europa. Dette har for eksempel at gøre med driftsomkostninger, skatter og fødevarepriser. De penge, du sparer på kurset, skal delvis bruges til at rejse til Indien. I sidste ende kan rejsen til Indien plus kursusgebyrene omtrent svare til det, du ville bruge til vores træning i Holland. Og når du først har overvejet dette, er du muligvis nødt til at gå tilbage til det forrige spørgsmål: Hvor vil jeg tage min yogalæreruddannelse?

Hvad er det rette valg?

Når du har fulgt de foregående trin i din søgen efter en yogalæreruddannelse, er det tid til at tage en beslutning. Et sidste trin, der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, er at slå anmeldelser af de kurser du overvejer op. Hvad siger tidligere studerende om kurset, var de tilfredse, hvad var deres skuffelser? At læse anmeldelser kan give dig et bedre overblik over, hvad du kan forvente af kurset og kan hjælpe dig med at finde ud af, om kurset virkelig lever op til dine behov eller ej.

Jeg håber du fandt, denne blog nyttig på din vej til at blive yogalærer. Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger, så tøv ikke med at kontakte os.

Om forfatteren

Ram Jain (E-RYT 500) er grundlæggeren af ​​Arhanta Yoga Ashrams og hovedlærer for de forskellige yogalæreruddannelser, Arhanta Yoga Ashram tilbyder både i Europa og Indien. Han underviser i den professionelle 4 ugers yogalæreruddannelse, Yin Yoga, filosofi, anatomi og fysiologi og avancerede asanas i Indien og Holland. Ram begyndte at undervise i 1998, og han har uddannet over 4000 yogalærere over hele verden.

 

 

 

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive 5 free e-books
Udgivet i blog.