Hvor meget yogaerfaring har du brug for at følge en yogalæreruddannelse?

Hvor meget yogaerfaring har du brug for at følge en yogalæreruddannelse?

Du har besluttet at følge en yogalæreruddannelse, men hvor meget yogaerfaring skal du have for at tage dette skridt? Dette lyder som et meget indlysende spørgsmål at stille, og alligevel er det et ganske nyt spørgsmål. De første yogalæreruddannelser blev givet i 80’erne af erfarne lærere til loyale studerende. Disse studerende ville dele deres praksis med deres lærer i lang tid, inden de blev indledt til undervisning. I disse dage er læreruddannelserne åbne for alle, der er fysisk og mentalt sunde og parate til at tage ansvaret for at følge en træning. Dette har skabt muligheder for mange forskellige mennesker til at gå ind i en yogalæreruddannelse. Udover fremtidige lærere kan enhver studerende nu deltage i en læreruddannelse for at uddybe deres praksis. Dette betyder, at du ikke har brug for meget yogaerfaring for at gå i gang med en yogalæreruddannelse.

En sidenote før du læser videre

Vi har ikke nævnt det endnu, men du skal huske på, at vi taler om at blive yoga-asana-lærer. Udtrykket ‘yoga’ bruges oftest løst til at beskrive ‘praksis med yoga asanas’. Når vi taler om at blive en kvalificeret og dygtig yogalærer, er det, der egentlig menes, at blive en kvalificeret og dygtig yoga-asana-lærer. Denne sondring er vigtig at huske på. Det betyder ikke, at du som yoga-asana-lærer blot vil undervise i de fysiske aspekter, som om yoga bare er en anden form for træning. Hvis du føler dig klar til det, kan du formidle nogle af de underliggende yoga-begreber under dine lektioner (hvis dine studerende også er klar til det!).

Læs mere: 4 grunde til det ikke er muligt at blive certificeret yoga lærer på 4 uger

Er du erfaren nok til at blive Yogalærer?

Hvis dit mål er at blive yogalærer, kan det være ret skræmmende i den on- og offline verden af ​​yoga. Du tænker måske på den uendelige strøm af billeder på Instagram af perfekte yogi’s eller de fantastiske studerende, du møder i yogastudier. Ofte viser sociale medier dig yogalæreren som nogen med en upåklagelig krop og udholdenhed, som eleverne kan se op til. Dette er en misforståelse af, hvad det at være yogalærer faktisk betyder. Undervisning i yoga og praktisering af yoga er to forskellige aktiviteter. En person, der praktiserer yoga på et avanceret trin, har ikke nødvendigvis evnerne til at være lærer. De fleste af dine studerende vil aldrig ligne de berømte yogier på Instagram, hvorfor skulle du være anderledes? Hver eneste person har sine egne begrænsninger, og hver eneste yogalærer har svært ved visse positioner. Ved at vise dine egne udfordringer vil dine studerende forholde sig bedre til din undervisning, og de vil være mere åbne for at udforske deres egne udfordringer.

Ønsket om at lære og undervise i yoga opvejer erfaringerne

Så hvad skal der til for at blive yogalærer? Først og fremmest skal du have et stærkt ønske om at lære. Med denne vigtige ingrediens kan du overvinde eventuelle forhindringer i at blive lærer. Der har været mange tilfælde, der viser dette. For eksempel studerende, der næppe taler engelsk og afslutter deres træning med høje karakterer. Et andet eksempel er en studerende, der ankommer til sin træning i krykker og afslutter sin uddannelse som en fremragende lærer. Du kan gøre alt, så længe du sætter dit sind mod det. Dette ønske er også tæt knyttet til din holdning. Ofte er de mindre erfarne yogier de disciplinerede. De opnår mest vækst og viser de bedste resultater i deres yogalæreruddannelser. Selv en erfaren yogi er normalt en nybegynder i undervisningen. Dette gør yogalæreruddannelsen udfordrende for enhver.

Yogalærer versus yogainstruktør

At være lærer betyder, at du er uerstattelig. Instruktioner og demonstrationer kan findes overalt, men en god lærer kan til sidst motivere eleverne til at håbe på mere. Du ved, hvordan du giver dine studerende de rigtige svar i slutningen af ​​en klasse. Dette er det øjeblik, du kan videregive viden og rådgivning på en personlig måde. At være lærer betyder at vide, hvordan man kan hjælpe andre med at tilegne sig viden, kompetence og dyd. Det er mere end at demonstrere og instruere studerende i stillinger. Det giver studerende en udfordring, giver de rigtige oplysninger for at øge kropsbevidstheden og være der for at forhindre personskader. Dette er de værktøjer, der leveres gennem en yogalæreruddannelse, og de kræver ikke, at læreren skal udføre resultatet.

Alle er forskellige

En onlineinstruktør vil ikke kunne rette på nogen. Det er her du kan udmærke dig som lærer. Ser du på din studerendes krop, vil du vide, hvad der forhindrer dem i at gå videre. For at få denne viden er det vigtigt at finde en yogalæreruddannelse, der tilbyder anatomi sammen med asanas og korrektioner. Du lærer, at ikke alle vil være i stand til at gøre alle asanas. Som lærer skal du motivere dine elever. På samme tid vil du opdage, hvad der forhindrer din studerende i at gå videre. At lære forskellen mellem en udfordring og en grænse er noget, der vil tage dig tid at forstå. Du bliver nødt til at undervise og observere dine studerende med fokus på deres praksis i stedet for din egen. Ved at få denne evne som lærer vil du have en uvurderlig rolle i dine studerendes praksis.

Du føler dig klar til at følge en Yogalæreruddannelse – hvad så nu?

I sidste ende er målet at blive en person, der kan føre en klasse med selvtillid. Denne selvtillid kommer ikke kun fra din egen praksis, men fra den viden og de færdigheder, du tager med hjem fra din yogalæreruddannelse. En godt afrundet yogalæreruddannelse giver dig viden om yogafilosofi, undervisningsmetoder og funktionel anatomi. Dette vil danne dit grundlag, hvorpå du kan bygge din undervisningsportefølje. Spørg dig selv, hvordan studerer du bedst? Arbejder du godt under pres? En intensiv træning på en måned kan være din ting. Ønsker du at placere det ud? Så er der mange yogalæreruddannelser fordelt i weekenderne.

Read: Sådan vælger du den bedste yogalæreruddannelse til dig

Read: 4 grunde til det ikke er muligt at blive certificeret yoga lærer på 4 uger

Vi råder vores studerende til at begynde at undervise så hurtigt som muligt for at bevare den selvtillid, du får, når du har modtaget dit certifikat. En anden del af denne selvtillid vil komme gennem selvudforskning og udvikling gennem din egen praksis såvel som de lektioner, du giver. At være yogalærer betyder en konstant erfaringsgevinst. Ligegyldigt på hvilket trin du kommer ind i undervisningens verden, med ensartet indsats og professionel bevidsthed, vil din oplevelse kun blive bedre.

Om forfatteren

Omkar Jain er en førende lærertræner med undervisningserfaring på over 5.000 timer. Han har undervist på Arhanta Yoga siden 2011 og er blevet et vigtigt medlem af teamet. Omkar er født og opvokset i Indien og voksede op med traditionelle værdier. Han har studeret med forskellige højt ansete lærere som Saraswathi Rangaswamy (datter af Sri. Pattabhi Jois). Hans klasser er sjove og udfordrende for studerende på alle niveauer. Han underviser med fokus, disciplin og humor på samme tid. Hans evne til at overføre viden omfattende hjælper studerende med at blive modne til tillidsfulde lærere.

 

 

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive 5 free e-books
Udgivet i blog.