En introduktion til historien og fordelene ved Yin Yoga

Yin Yoga er en yogastil, der øges enormt i popularitet. Under Yin Yoga-praksis holdes poserne i længere perioder fra 3 til 5 minutter eller længere. Når du holder en position i længere tid, strækker du det dybere kropsvæv såsom sener, fascia, ledbånd og andet bindevæv. Dette vil øge den generelle fleksibilitet og forbedre cirkulationen i leddene og andre væv.

Under Yin Yoga bruges specifikke asana-sekvenser til at stimulere bestemte energikanaler eller nadier . Fokus under øvelsen er indad og meditativ, og læreren kan vælge at guide eleverne i en endnu dybere meditativ tilstand ved at give ‘Dharma-samtaler’. Dette er monologer om kroppen, positurer eller nadier . Læreren kan også dele åndelige historier eller endda sin egen oplevelse og visdom.

Yin og Yang

Når du vil forstå Yin Yoga, skal du forstå de 2 begreber “Yin” og “Yang”. De er to modsatte kræfter i naturen. De er ikke kun til stede i naturen omkring os, men de er også til stede i vores egen krop og sind. Yin står for langsom, blød, passiv og kold. Det er forbundet med vand, jord, måne, femininitet og nat. Yang på den anden side står for hurtigt, hårdt, aktivt og varmt. Det er forbundet med ild, sol, maskulinitet og dagtimerne. Selvom de to begreber er modsætninger, supplerer de hinanden og bør være i balance og harmoni. I yoga ser vi denne forskel i praksis med asanas. Nogle yogastillinger er passive og aktiverer Yin, mens andre positurer er mere dynamiske og aktive og aktiverer Yang-kvaliteter.

Historie om Yin Yoga

Yin Yoga er ikke en ny praksis, men har sine rødder i gammel yogapraksis. Denne yogastil blev introduceret i Vesten i slutningen af ​​1970’erne af Paulie Zink, en kampsportmester og taoistyogalærer. Han skabte ‘Yin og Yang’ yogaklasser og kombinerede asanas og discipliner fra Hatha Yoga, Taoist Yoga og andre discipliner, han udviklede selv. Denne stil blev kendt som ‘Yin Yoga’. Paul Grilley, en discipel af Zink, justerede Yin Yoga lidt ved hjælp af sin viden om anatomi og kinesisk medicin. En studerende i Grilley, Sarah Powers, udviklede Yin Yoga endnu mere. Hun brugte sin viden om meridiansystemer og lavede Yin Yoga-sekvenser for at stimulere energikanalerne og bringe fokuset mere på ånden.

I Zinks originale Yin Yoga er der både aktivitet og passivitet. Det tilbyder en kombination mellem Yin og Yang. Grilley og Powers udviklede yogastilen og gav mere vægt på den passive del. De fleste positurer sidder eller ligger poser med et langt hold. Dette er Yin Yoga som kendt i dag.

Yin Yoga VS Hatha Yoga

Yin Yoga deler nogle ligheder med Hatha Yoga, men har også nogle markante forskelle. Fordi asanaerne ser ens ud, men har forskellige justeringer og fordele, kan navnene på asanasene variere.

Hatha Yoga er en kombination af Yin og Yang: nogle stillinger hjælper med at varme op og aktivere krop og kropssystemer, mens andre sigter mod at slappe af og berolige kroppen og sindet. Formålet med Hatha Yoga er at lære at kontrollere sindet ved at kontrollere kroppen. Yin Yoga prøver imidlertid kun at slappe af og køle ned og inkluderer ikke Yang. Formålet er at slappe helt af i posituren. Jo længere du holder en position, jo mere kan du give slip på spændingerne. Derfor arbejder du i Yin Yoga mere på de dybere væv, såsom sener, fascia og bindevæv. Begge yogastiler har til formål at skabe indre ro og en meditativ sindstilstand, dog i en anden tilgang.

Om forfatteren

Yogi-RamRam er stiftende direktør for Arhanta Yoga Ashrams Indien og Holland. I løbet af de sidste 10 år er Arhanta Yoga Ashrams blevet berømt internationalt for deres professionelle yogalæreruddannelser i Indien og Europa, og har op til at præsentere uddannet over 4000 yogalærere fra hele verden. Ram er også hovedlærer på det 50 timers Yin Yoga- lærerkursus, der finder sted to gange om året i Holland, såvel som Online Yin Yoga- uddannelsen.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books
Udgivet i Uncategorized.