Styrker og fordele ved at følge en 4-ugers yogalæreruddannelse

Styrker og fordele ved at følge en 4-ugers yogalæreruddannelse

Et af de mest omstridte spørgsmål omkring yogalæreruddannelses kurserne er ikke specielt antallet af timer. Selvom der er kritiske meninger om konceptet at blive yogalærer på 200 timer, er der mere diskussion om at gøre disse 200 timer inden for en kort periode på en måned. Der er mange yogaskoler, der tilbyder 200 timers yogalæreruddannelse fordelt over en periode på 2 til 3 år. Og der er et stigende antal skoler og ashrammer, der tilbyder intensiv 200 timers / 4 ugers yogalæreruddannelse, som giver dig et internationalt akkrediteret certifikat.

Som et yogalæreruddannelses institut, der tilbyder sådan intensiv og forbløffende træning, støder vi på en lang række kritiserende spørgsmål, hvad enten det er via e-mail eller på sociale medier. Vi ser, at mange mennesker føler sig usikre på, om det er muligt (og om det skal være moralsk opnåeligt) at blive yogalærer om fire uger:

4 ugers yogalæreruddannelse4 ugers yogalæreruddannelse

Vi spørger altid vores studerende i begyndelsen af ​​vores 200 timers yogalæreruddannelse, om de virkelig tror, ​​at de kan blive yogalærere inden for den næste måned. Gruppen er normalt næsten lige delt i mennesker, der tror, ​​det er muligt (mange af dem, fordi de har fulgt undervisning med en Arhanta-kandidat) og den anden halvdel, der ikke er sikre.

Det er klart, vi tror, ​​det er muligt. Ellers ville vi ikke tilbyde 4 ugers kurser som yogalærer. Og for at tage det et skridt videre, tror vi også, at læringsoplevelsen bliver accelereret af træningens intensitet og fordybende karakter. Så vi tror ikke kun, at det er muligt, men mener også, at det i mange tilfælde er bedre.

I et forsøg på at støtte håbefulde yogalærere på deres rejse for at finde ud af, hvilken slags yogalæreruddannelse man skal vælge, har vi samlet fire ofte udtrykte tvivler om de intensive certificeringer som yogalærer. Så mens vi spiller Djævelens talsmand, lad os tale om de mest almindelige grunde til, at det ikke er muligt at blive en 200 timers certificeret yogalærer på fire uger:

4 grunde til det ikke er muligt at blive certificeret yoga lærer på 4 uger

1. Yoga er en livslang rejse, hvornår kan du virkelig blive kvalificeret til at undervise i en så dyb videnskab?

Dette er et meget gyldigt punkt, og vi er helt enige med det. Hvis vi henviser til yoga som faktisk den komplette videnskab inklusive den enorme underliggende filosofi og de ekspansive praksis som yamas og niyamas, pranayama, dharana og dhyana – for at nævne nogle få.

Vil du vide mere om den underliggende filosofi? Læs mere: De otte lemmer af Raja Yoga & De syv stadier af viden

At forstå fuldt ud, integrere og være i stand til at undervise i disse principper er en 200 timers yogalæreruddannelse ikke tilstrækkelig! Imidlertid bruges udtrykket ‘yoga’ mest af de gange løst til at beskrive ‘praksis med yoga asanas’. Når vi taler om at blive en kvalificeret og dygtig yogalærer, er det, der egentlig menes, at blive en kvalificeret og dygtig yoga-asana-lærer.

Denne sondring er vigtig at huske på. Det betyder ikke, at du som yoga-asana-lærer blot vil undervise i de fysiske aspekter, som om yoga bare er en anden form for træning. Hvis du føler dig klar til det, kan du formidle nogle af de underliggende yoga-begreber under dine klasser (hvis dine studerende også er klar til det!).

Praksisens subtiliteter og undervisning i yoga, afslører sig kun gennem praksis. Gennem din egen praksis såvel som praksis med undervisning. Derfor vil den største proces i din udvikling som yoga-lærer (asana) finde sted, når du først begynder at undervise! Jo længere undervisningen begynder at blive forsinket, jo længere går du glip af disse uvurderlige lektioner. I løbet af vores 4-ugers yogalæreruddannelses kurser praktiserer vores studerende undervisning i hinanden fra dag 1. Ved udgangen af ​​de fire uger føler de sig forberedt og selvsikre på at begynde at undervise i yoga. I det øjeblik er de lige så klar, som de nogensinde vil være. Vi opfordrer dem til straks at begynde at undervise. Start måske først med venner og gratis klasser for at få lidt mere selvtillid, men udsæt ikke! Hver dag du ikke underviser, mister du de hårdt indlærte evner.

Men er du ikke mere klar efter at have studeret en længere, end efter blot en måned?

Efter vores erfaring: ikke nødvendigvis.

Vi har plejede at tilbyde yogalæreruddannelse fordelt over længere perioder. Oprindeligt gjorde vi dette i Holland, før vi åbnede Arhanta Yoga Netherlands Ashram. Vores beslutning om at åbne et ashram i Europa ved siden af ​​det i Indien blev forstærket af vores erfaring med disse kurser. Vi så en så stor forskel i resultaterne mellem de fordybende, intensive grupper, at vi træner i vores ashram i Indien og langtidsstudiegrupperne i Holland. Grupperne i Indien presterede 20-25% bedre under eksamenerne og beskrev oplevelsen som langt mere øjenåbnende og livsændrende end grupperne i Holland.

Hovedårsagen synes at være det intensive, fordybende og distraktionsfrie miljø, der blev skabt i de 4-ugers yoga-læreruddannelser. De studerende, der deltog i det langvarige kursus, måtte stadig styre deres daglige liv for at deltage i kurset: Familie- og husholdningsansvar, arbejde og socialliv. Vi brugte langt mere tid på at gennemgå og gentage med disse grupper end med boliggrupperne. Og tydeligt kunne den tid, vi brugte på at gentage gamle oplysninger, ikke bruges på ny eller mere dybdegående information og praksis…

Og derfor mener vi, at en kortere og mere intensiv træning i mange tilfælde faktisk kan være mere effektiv og bedre. I mange, husk dog, IKKE alle tilfælde.

Læs mere:  Sådan vælger du den bedste yogalæreruddannelse til dig

2. Du kan umuligt lære alle de nødvendige evner til at undervise sikkert i yoga på 4 uger

Mange mennesker tror, ​​at det simpelthen ikke er muligt at tilegne sig de nødvendige færdigheder til at undervise i yoga sikkert og med selvtillid på fire uger. Og igen, i mange tilfælde er vi enige. Fordi det afhænger meget af træningskursets system, effektivitet og disciplin. Hvis du kan lære en færdighed på kort tid, afhænger så meget af, hvad du gør i dette tidsrum. Det handler virkelig om, hvad du gør, ikke hvor lang tid du tager at gøre det.

Lad mig illustrere det med en historie fra det virkelige liv:

De fleste voksne kører og har et kørekort. I løbet af vores første kørsel ved de fleste af os ikke engang, hvilken pedal der er bremsen, og hvilken der er gassen. Men efter 20 – 30 klasser anser kørelæreren os som klar til at tage eksamen. Efter at have bestået den praktiske eksamen er vi “løsladt” i verden og kan køre bilen med bremsehalshastighed på motorveje, i travle byer og komplicerede trafiksituationer. Hvordan kunne dette overhovedet ske?

Svaret er enkelt: Der er et tidstestet, effektivt system, som (de fleste) kørelærere følger.

Da jeg kom for at bo i Holland i 2007, besluttede jeg mig for at få et europæisk kørekort, selvom jeg allerede havde kørt bil i Indien i 10 år (på New Delhis gader). Min første køreinstruktør var en behagelig mand, der fortsatte med at tale med mig om Bollywood-film og det indiske køkken. Min kørsel var normalt omkring kl. 14, en tid med lidt trafik, og vi kørte fortsat den samme rute. Efter 25 klasser registrerede min lærer mig til den praktiske eksamen, som jeg mislykkedes håbløst. Jeg blev udsat for trafiksituationer, som jeg ikke havde øvet på og følte mig helt uforberedt. Jeg tog yderligere 5 køretimer med den samme lærer, før jeg gik til den praktiske eksamen igen. Gæt hvad? Mislykkedes igen!

Efter anden gang, hvor jeg ikke bestod, begyndte jeg at undersøge kørelærere, og jeg stødte på en liste over alle køreskoler i min region. De blev vist i rækkefølge efter deres studerendes godkendte sats. Min lærer var helt i bunden! Han var en dejlig, social mand, der bad om en meget rimelig pris for sine klasser, men hans studerende havde den højeste fiasko.

Jeg besluttede at skifte lærer og ringede til læreren øverst på listen, den med den højeste succesrate. Jeg ringede til den førnævnte lærer for at aftale en gratis prøveperiode. Han fortalte mig, ikke så venligt, at han ikke tilbød gratis klasser, og at hans sats var 30% højere end min tidligere lærer. Men på dette tidspunkt var jeg desperat efter at få min licens, så jeg tog hans tilbud alligevel.

Under denne kørsel talte min anden lærer ikke med mig, medmindre det handlede om kørslen. Han var ikke det mindste interesseret i small talk, men fokuserede udelukkende på at lære mig de færdigheder, som jeg havde brug for, for at køre bilen sikkert og bestå min eksamen. I de 5 klasser, jeg tog med ham, udsatte han mig for mange trafiksituationer med høj stress i myldretiden. Han så mine svagheder og udsatte mig for situationer, hvor jeg kunne skærpe mine teoretiske og praktiske færdigheder. Jeg må sige, at undervisningen med ham ikke var særlig behagelig. Men denne gang bestod jeg let den praktiske eksamen.

Denne oplevelse lærte mig en uvurderlig lektion og hjalp mig med at skærpe min vision om undervisning. Vi anvender denne vision om fokuseret, praksis-orienteret undervisning under vores intensive yogalæreruddannelser, og vi ser fantastiske transformationer hver dag.

Vores studerende begynder at øve yogaundervisning fra dag et. Vi har et 3 timers tidsrum til at øve ‘hvordan man underviser’ hver dag, hvor vi fortsat udfordrer dem med nye studerende / partnere, nye situationer og mere relevant information. Vi fokuserer meget tid, energi og kræfter på at lære vores studerende de relevante færdigheder, som de har brug for som yogalærere. Dette er vores hovedfokus under hele kurset. Som et resultat heraf føler vores studerende sig klar til at begynde at undervise, og mange af dem er gået ud for at opbygge en vidunderlig karriere for sig selv.

Det handler virkelig om, hvad du gør inden for et pensum på 200 timer. Det handler om strukturen, systemet og disciplinen! Hvor lang tid det tager dig at gennemføre et pensum på 200 timer, siger ikke noget om kvaliteten.

Læs mere: Hvad man kan forvente på et Ashram

3. En yogalærer er spirituelt udviklet – at nå et sådant niveau tager flere år

Dette er personligt en erklæring, jeg har store vanskeligheder med. Det er et meget almindeligt argument / punkt, som lærere, der tilbyder langvarig uddannelse prøver at komme med. Pointen i dette udsagn er: ”Først efter at have nået et vist spirituelt niveau, efter at have gennemgået en bestemt vækst, skal du have lov til at undervise i yoga. Som skole- / lærertræner vurderer vi dit trin på tidspunktet for kursets indrejse og vi vurderer din udvikling og niveau mod slutningen af ​​uddannelsen. ”

Og dog: Hvem kan virkelig hævde at vurdere en andens åndelige fase? Hvem kan virkelig hævde, at de kan være en dommer på nogens spirituelle niveau?

Under min opvækst i Indien, har jeg set almindelige menneskers blinde hengivenhed over for præster, hellige og guruer. Religion og spiritualitet er søjlerne i den indiske kultur, og disse ‘åndelige’ ledere har store mængder magt over deres hengivne. Lige så meget hengivenhed har jeg set misbrug af denne magt. Et populært eksempel er en Baba, der har samlet millioner af tilhængere, bygget et enormt tempel og ashram til sig selv og ‘tjent’ sandsynligvis titusinder af millioner i donationer. Han har brugt disse penge til at lave Bollywood-film om hans storhed. Han blev tiltalt for drab, men sigtelserne blev afblæst. Og i 2017 blev han dømt til 20 års fængsel for flere voldtægter og mord. Det helt vandvittige er, at han stadig har millioner af disciple….

Ja, det er faktisk sandt: https://www.dw.com/en/self-styled-indian-guru-ram-rahim-singh-jailed-20-years-for-rape/a-40262536

Dette er selvfølgelig et ekstremt eksempel. Desværre har jeg set mere misbrug af ‘åndelig’ kraft end god brug. Derfor er det blevet min dybtliggende tro, at en person, der hævder sig at være en guru eller helgen, sandsynligvis ikke er det. Vi har et populært ordsprog i Indien: ”En sadhu (munk) i byen er faktisk en forretningsmand”.

Jeg er også blevet meget forsigtig med tanken om, at jeg eller enhver anden kan hævde sig åndeligt mere udviklede end nogen anden, og derfor være i stand til at vurdere deres spirituelle vækst. Jeg siger ikke, at der ikke er rigtige rene sjæle (sadhus), men du finder dem ikke i en by, der driver forretning.

Vores tilgang til vores studerende er enkel: De får et nummer 10 på panden. En 10’er ud af 10! Ikke bogstaveligt, men sådan ser vi på dem. Vi tror, ​​at alle holder storhed indeni, og at alle kan blive, hvad de vil, hvis de er klar til at arbejde hårdt for det – alle er 10’ere! Alle kan vokse og overvinde hindringer, og vores rolle som lærere er at hjælpe dem på deres vej. Vores rolle er ikke og kan ikke være at bedømme dem og evaluere dem ud fra deres åndelige vækst. Derfor, ja, at være yogalærer kommer med ansvar og har brug for en vis modenhed og et ønske om at tjene andre. Men nej, du behøver ikke år for at komme dertil. Undervisning vil være din bedste lærer, og dine studerende vil også være dine bedste lærere.

4. Du skal være en inspiration for dine elever og derfor have mestret størstedelen af asanas

David Swenson, en af ​​de mest populære Ashtanga Vinyasa-lærere i disse dage, har inspireret titusinder af mennesker til at praktisere yoga. Hans yogapraksis er inspirerende, og med sine 62 år sætter han meget yngre udøvere i skyggen. Han er et fantastisk eksempel på disciplin, dygtighed og lidenskab og en af ​​de mest inspirerende lærere, jeg har mødt. Selvom han er verdensberømt og højt respekteret, er han meget jordnær og ydmyg. Som forfatteren af ​​den internationale bestsellerbog Ashtanga Yoga: The Practice Manual var David den første Ashtanga Yogi til at gøre den fysisk udfordrende (nogle siger ‘grueling’) praksis i Primary Series tilgængelig for alle forskellige yoga-udøvere ved at tilbyde variationer og ændringer.

En af hans mest bemærkelsesværdige udsagn handler om grunden til at praktisere yoga. Under sin yogalæreruddannelse spørger han gruppen, hvad målet skal være for denne praksis, da elever ofte bliver frustrerede over deres (undertiden midlertidige) manglende evne til at udføre en bestemt position eller overgang. Han overvejr spørgsmålet, hvis vi laver yoga for at blive en yoga asana-maskine. Hvis målet med vores praksis skulle være at være i stand til at gøre alle de stillinger.

Nej, efter hans mening (og min egen) er det langt væk fra yogamålet. Hvis vi holder os selv til disse standarder, vil vi blive for selvoptagne og selvbesatte, og undervisning i yoga vil altid handle om os. Og hvis vi ikke når dette mål om at mestre alle holdninger, vil vi opgive tanken om undervisning. Ifølge David skulle praksis med asanas (og praksis med undervisning) hjælpe os med at blive bedre mennesker, for os selv og verden.

Du behøver ikke at være en super asana performer!

Mange mennesker er bange for at begynde at undervise, fordi de synes, at deres personlige praksis ikke er god nok. Selvom det er svært at tro: Alle har nogle begrænsninger i deres kroppe. Nogle mennesker er meget fleksible, men mangler styrke, nogle mennesker har styrke, men mangler fleksibilitet, og andre har begge men mangler balance og koncentration. Hver yogalærer har svært ved at have visse positioner. At være en avanceret yoga-udøver gør dig ikke til en avanceret lærer. Der er en stor forskel mellem at vide noget og at kunne forklare og overføre denne viden til studerende. Ja, gode lærere inspirerer deres studerende. Husk, at den mest inspirerende kvalitet, som folk husker i en lærer, er, at læreren virkelig bekymrer sig om sine elever. Folk beundrer ikke et show-off, men de bliver virkelig inspireret af passion for undervisning og ægte bekymring!

Så er det muligt at blive en 200 timers certificeret yogalærer på 4 uger?

Til sidst skal vi også overveje din personlige situation for at besvare dette spørgsmål. Så selvom vi selvfølgelig tror på vores intensive læringssystem, opfordrer vi dig til at søge efter dit svar. Jeg håber, at jeg kunne hjælpe med at kaste lys og inspiration. Det vigtigste er, at jeg vil opfordre dig til at begynde på din vej til yogalærer, hvis det er dit hjertes ønske. Fordi jeg personligt er vokset mest på grund af min lidenskab for og mit ansvar for undervisning.

Hvis du vil lære noget, skal du læse om det – Hvis du vil forstå noget, skriv om det – Hvis du vil mestre noget, skal du lære det. (Yogi Bhajan)

Læs også: Forskellen mellem en 200- 300- og 500 timers træning & Forskellen mellem en 50- 100- og 200 timers træning.

Om forfatteren

Ram Jain (E-RYT 500) er grundlæggeren af ​​Arhanta Yoga Ashrams og hovedlærer for de forskellige yogalæreruddannelser, Arhanta Yoga Ashram tilbyder både i Europa og Indien. Han underviser i den professionelle 4 ugers yogalæreruddannelse, Yin Yoga, filosofi, anatomi og fysiologi og avancerede asanas i Indien og Holland. Ram begyndte at undervise i 1998, og han har uddannet over 4000 yogalærere over hele verden.

 

 

 

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive 5 free e-books
Udgivet i blog.